2016. augusztus 30., kedd

A harag kezelése


Mike George: Kipróbáltad már "és akkor mi van" megoldást?

Az "és akkor mi van" megoldás működik számodra? Egyik módja annak, hogy szabaddá váljunk a haragtól, ha szembe nézünk az irritációkkal. Ez az egyik leggyakoribb érzelem a mai világban. Majdnem minden hír magába foglal valamilyen haragot. A média gyakran irritációt, frusztrációt, bosszút és mások utálatát közvetíti a világ felé a híreken keresztül. A harag egy veszedelmes érzelem. Nyilvánvalóan rossz hatással van az egészségünkre, és nem jó a közérzetünk, ha haragosak vagyunk. A gondolataink tétovák, szinte lehetetlen jó döntéseket hozni és szenvedünk. Az energia, amit mások felé sugárzunk a hozzáállásunkon és a szavainkon keresztül, nem támogatja a harmonikus kapcsolatokat. A tudomány is felismerte, hogy szoros kapcsolat áll fenn a harag és a fizikai megbetegedések között. Ha véget tudunk vetni a haragnak, a testünk hamarabb gyógyul meg a betegségből. 

Még akkor is, ha szenvedünk, mert mérgesek vagyunk, nehéz belátni, hogy mi magunk okozunk fájdalmat önmagunknak. Nagyon mély mindannyiunkban az a szokás, hogy másokra hárítsuk a felelősséget, vagy találunk valamilyen okot, hogy egy kicsit megsértődjünk, elkeseredjünk vagy mérgessé váljunk. Hogyan tudjuk magunkat szabaddá tenni ettől a szokástól? Pl. ha azt mondjuk önmagunknak, "akkor mi van". DE ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk az okokkal, csak nem engedjük az érzelem kitörését.

Mi van akkor, ha valaki elhagy. Az az ő életük, az ő útjuk, az ő választásuk. Ez csak akkort bánt téged, ha az életedet, a boldogságodat tőlük tetted függővé, és azt elnevezted szeretetnek. Ugyanakkor a szeretet nem ismeri a függőséget. A szeretet segíti az élet adta lehetőségeket. Tehát, ne válj bánatossá, elkeseredetté vagy haragossá, ha valaki kitör a saját komfortzónájából. Ünnepelj és te is tedd meg ugyanazt.

Mi van akkor, ha a gyermekeid nem azt teszik, amit te szeretnél? Adhatsz tanácsokat, segítsd őket, légy barátságos és empatikus, de vess véget annak az illúziónak, hogy te irányítod a gyermekeidet. Ha szeretnél segíteni nekik, te magad váljál egy  példává, te tedd meg először... szeretettel és aztán figyeld meg, mi fog történni. 

Mi  van akkor, ha egy sportjáték eredménye nem olyan, amit te szeretnél? Ismerd fel, hogy az életed sokkal fontosabb, mint egy pillanatnyi eredmény. Ébredj fel, és lásd meg a saját életed korlátlan lehetőségeit. Miért engeded, hogy bármilyen időleges dolog érzelmi rabszolgája legyél?

Mi van akkor, ha mások viselkedése zavar téged? Ha ezen nem változtatsz, biztos lehetsz abban, hogy továbbra is úgyanúgy fognak viselkedni, mert érzik, ők kontrollálják az érzelmi állapotodat. Ez azt jelenti, hogy még nem tanultad meg a kapcsolat-építés első alapelvét, ami a tisztelet és a méltánylás. Ha te magad tiszteletlen vagy sértődékeny vagy másokkal, akkor mit várhatsz cserébe? Emlékezz: a kapás mindig az adással kezdődik.

Mi van akkor, ha mások hazudnak? Miért teszik? Mert félnek attól, hogy elveszíthetnek valamit, és nem ismerték fel, hogy a becsületesség teremti meg a bizalmat.


Öntudatosság – MOSTAlkalmazd a "mi van akkor" megoldást, és erősítsd az új szemléletmódot. Emlékezz arra, hogy hamarosan minden visszatér az egyensúly és a harmónia állapotába. Ez a világunk természetes rendje és törvénye. Légy bölcs, és csak figyeld, hogy ez a szellemi törvény hogyan végzi el a feladatát. Om shanti


Szólj hozzá, oszd meg, ha tetszik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése